Hvorfor bør du bruge kosttilskud?

Hvorfor bør du bruge kosttilskud?
binc

Er du en person, der træner meget? Måske er du professionel atlet, eller måske bruger du bare rigtig meget tid i fitnesscenteret eller på anden sport? Det kan også være, at du er vegetar, har madallergi eller på anden måde ikke får alle vitaminer i din kost. Så skal du læse med her og læse mere om, hvorfor kosttilskud kan være en god idé.  

Hvilken slags kosttilskud? 

Kosttilskud er vigtigt, når vi ikke får de vitaminer, vi skal bruge, gennem vores kost. Måske har du en lav blodprocent, og så er det vigtigt, at du tager jern, så energiniveauet kan komme op igen. Dette gælder ofte kvinder i fødedygtig alder, som er meget fysisk aktive. Det kan også være, at du hader fisk, eller at du er vegetar, så du ikke spiser fisk. Fisk har en masse gode vitaminer i sig – særligt Omega-3 – så når du ikke spiser fisk, kan du få fiskeolie.  

Hvis du træner meget, kan det også blive nødvendigt at tage proteinpulver eller lignende ved siden af din træning. Du kan undersøge lidt nærmere om kosttilskud fra Only-Approved. Dette er særligt rettet mod folk, som træner meget.  
Proteinpulver kan være særligt nødvendigt for dig, hvis du gerne vil øge din muskelmasse. Det kræver nemlig omtrent 1,5-2 gram protein pr. kilo kropsvægt, hvis du vil øge din muskelmasse. Derfor kan proteinpulver være nødvendigt. 

Hvorfor er det vigtigt med kosten? 

Kost er super vigtigt for os, da vi får en masse gode vitaminer og mineraler herigennem. Hvis du ikke får en ordentlig kost, kan det forårsage en masse livsstilsygdomme og sygdomme generelt set. I dag er vi ikke så fysisk aktive i vores arbejde, som man var førhen. Derfor behøver vi ikke masser af sovs og fed mad, da vi ikke forbrænder ligeså meget. Der er kommet meget mere fokus på sund kost med masser af grøntsager. Det er dog vigtigt, at vi både får proteiner, kulhydrater og den gode fedt. Det er alt sammen med til at sikre, at de processer, der foregår i vores krop, fungerer, som de skal.  

Skal man have meget protein? 

I dag er der kommet ekstremt meget fokus på proteiner og derved også proteinpulver. Alle skal have proteiner, men de fleste får også nok gennem kosten. Hvis du er vegetar, skal du blot være opmærksom på at få spist bønner, kikærter, linser eller lignende, der er proteinholdige, og at få fiskeolie eller lignende så du får disse vitaminer. Hvis du træner meget styrketræning, kan du have brug for ekstra proteiner, da proteiner er kroppens byggesten.  

Hvis du får for mange proteiner, tisser du dem faktisk bare ud. Du kan derfor slet ikke bruge alt for mange proteiner, og dette kan også være usundt for dig. Proteinpulver er derfor til dig, som træner meget og skal bruge den store mængde.  

Spis altid med omtanke og følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger til en god kost.  

Hvad hvis jeg træner meget? 

Hvis du træner meget, kan du ikke leve af grøntsager. Du skal have fibre, men også kulhydrat. Hvis du træner meget og på topniveau, er det vigtigt, at du får nok energi. Det kan nogle gange betyde hvid pasta eller lignende. Her er det vigtigt, at du ikke kun spiser gulerødder og salat.  

admin