Brug af explanervideoer som videokommunikation og formidel information

Brug af explanervideoer som videokommunikation og formidel information

I en verden, der bliver mere og mere digitaliseret, er det ikke overraskende, at video er blevet en af de mest populære kommunikationsmetoder. Uanset om det er et FaceTime-opkald med en ven eller et arbejdsmøde via Skype, er videochat blevet en fast bestanddel af vores liv. Men hvad er videokommunikation egentlig? Hvad er dens fordele og ulemper? Lad os se nærmere på det. En god explainer video kan hjælpe dit budskab på vej og du kan sørge for at illustrere og vise dit budskab, fremfor man skal gætte sig til det via tekst.

Hvad er videokommunikation?

Videokommunikation er ganske enkelt kommunikation, der foregår via video. Det kan omfatte videokonferencer, videochat eller endda noget så simpelt som en explainer videomeddelelse. Takket være de teknologiske fremskridt har vi nu mulighed for at kommunikere med andre i realtid, uanset hvor i verden de befinder sig. Og med fremkomsten af platforme som Skype og FaceTime er det nemmere end nogensinde før at komme i kontakt med kære, der bor langt væk. Det er et stort fremskridt rent teknologisk at vi kan adskille tid og rum. Vi behøver ikke længere skulle være ved siden af hinanden for at være i kontakt med hinanden. Der er ikke behov for at sende breve der tager lang tid om at komme frem. Det hele kan ordnes indenfor få minutter (måske timer) hvis teknikken driller. Når du har en explainer video, ligger den klar og kan benyttes any time any day og af hvem som helst. Det er en video, som du kan bruge igen og igen til at forklare nye og gamle ting. Der er ingen udløbsdato på.

Fordele ved videokommunikation

Der er mange fordele ved at kommunikere via video. Først og fremmest giver det os mulighed for at se den person, vi taler med, hvilket kan være med til at opbygge et forhold og tillid. Derudover kan det være med til at reducere misforståelser, da vi kan opfange nonverbale signaler som kropssprog og ansigtsudtryk. Og endelig kan kommunikation via video spare tid og penge, da der ikke er behov for at rejse til personlige møder. Når man bruger en video til at forklare, er det også godt med illustrationer og visuel læring. Det er nemmere at huske videoer, da man assosiacere det med noget helt bestemt som man har set, modsat tekst. Man kan lave en kort kompakt video, som ville tage mange sider at skrive og forstå. Det er næsten fjollet at sammenligne dem, da de kan vidt forskellige ting.

Den gode kommunikation er den kommunikation man forstår

Samlet set giver videokommunikation mange fordele i forhold til traditionelle ansigt-til-ansigt-samtaler eller rene tekstfiler som er tunge at læse. En god video kan så meget mere end tekst. Den kan vise, den kan være kort og præcis, den kan have humor, patos eller hvad du ellers ønsker. Du styrer budskabet. Så hvis du ønsker at få dit budskab frem på den mest effektive måde, så overvej at bruge en explainer video.

admin