Derfor skal du investere i alkometre

Derfor skal du investere i alkometre

Har du overvejet at købe et alkometer, men er du stadig i tvivl, om det er pengene værd? Hvis du har fået et par genstande til en hyggelig aften i byen, kan det være en god idé at måle promillen. Alkometre kan redde dig fra en bøde, og desuden kan det potentielt redde liv. Det er nemt at have måleren med i byen, da den er lille og handy.

Hvis du får gæster på besøg, kan de også måle deres promille, inden de kører hjem. Det giver en større sikkerhed, når I bevæger jer ud på vejene.  

Kør ansvarligt

Det er først og fremmest en god idé at investere i et alkometer, fordi det kan være med til at redde liv. Spirituskørsel kan ende i fatale ulykker, fordi synet bliver sløret, når der ryger alkohol indenbords.

I Danmark får du en bøde, hvis du har en promille over 0,5, mens du kører bil. Det kan derfor være en god idé at investere i et alkometer. Inden du kører hjem, kan du måle din promille, så du ved, om du er i stand til at køre hjem. På homecare kan du finde mange forskellige typer af alkometre. Du kan altså finde den type, som passer til dine behov.   

Det er dog vigtigt at huske, at det stadig er muligt at få en bøde, selvom din promille er under 0,5. Hvis politiet vurderer, at din kørsel er til fare for andre, kan du også modtage en bøde. Det er altså ikke altid nok at måle promillen, inden du sætter dig ind i bilen. Det er vigtigt, at du mærker efter, om det er ansvarligt, at du kører hjem.

Pas på gæsterne

Du har inviteret gæster på besøg til god mad og et glas rødvin. Snakken går, og sent på aftenen rejser gæsterne sig for at køre hjem. Selvom dine gæster kun har drukket få glas rødvin, kan du tilbyde dem at låne dine alkometre. Det viser, at du gerne vil passe på dine gæster, så de kommer sikkert hjem. Samtidig er du også med til at passe på de andre bilister på vejene.

Alkometeret kan vise promillen, så du og dine gæster ikke er medvirkende til trafikuheld, som kunne være undgået. Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten af målerne. Ofte hænger pris og kvalitet sammen. Det er altså ikke alle målere, som er 100% korrekte. Det er derfor også vigtigt at mærke efter i kroppen.  

Tjek promillen

Det kan også være underholdende at tjekke promillen i løbet af en god aften i byen. Til store familiearrangementer eller fester med vennerne kan gæsterne få lov til at afprøve dine alkometre. Det giver både en indsigt og viden om, hvor meget alkohol hver person kan tåle. Det kan dog også være spændende at følge med i udviklingen i løbet af aftenen.

Det kan altså være en fordel at bruge et alkometer, hvis du har fået et par genstande. Det kan sørge for, at du kører ansvarligt, og desuden kan det være spændende at følge med i promillen. 

admin