Nyt år – ny hobby?

Nyt år – ny hobby?

Det er officielt et nyt år og for mange betyder det også en ny start: ikke kun fysisk, men også mentalt. Der kan være en tryghed i at vide, at det nye år betyder nye begyndelser, nye minder og nye muligheder. Dette kan også indebære nye hobbyer, men det kan være overvældende at finde ud af, hvor man skal begynde. Nedenunder ses en række forslag til, hvordan man eksempelvis kan inkorporere håndværk i sin hverdag og hvordan man kan komme i gang. 

Lær at male

Når man begynder på en ny hobby, handler det ikke om at være perfekt fra start – og sådan er det også med maling. Med akvarelmaling handler det altså ikke om at male smukt, men at male det man har lyst til. Her er akvarelfarver helt ideelle, eftersom de er drøje i brug og derfor meget lette at arbejde med. Dette gør også, at akvarelmaling er helt fantastisk nybegynderprojekt, da det ikke kræver meget erfaring og er let tilgængeligt. Derudover er der ingen regler inden for malingens verden og man kan male lige akkurat det man har lyst til. Akvarelmaling kan findes lige er: https://www.altifarver.dk/kunstnerartikler/farver/akvarelfarve og et fantastisk sted at starte, hvis man ønsker at finde sin indre maler frem.

Hvad med strik?

Siden begyndelsen af COVID-19 har der været et kæmpe boom inden for strikkeuniverset. Flere og flere kender til termerne ret, vrang, patentstrik, magic loop, rundpinde og maskemarkører og sociale medier har fået en helt ny sub-kategori for og til strikkeentusiaster. Det er lettere end nogensinde blevet tilgængeligt for folk at lære at strikke, eftersom der findes opskrifter for både nybegyndere, let øvede og øvede. Der strikkes altså alt fra karklude til sweatre; fra huer og vanter til kjoler; fra strømper til toppe og både til babyer, børn og voksne. 

Brodere er også en mulighed!

Det virker umiddelbart meget gammeldags, men ligesom strik er blevet populært igen, så er det også blevet moderne at brodere. Det kan både være i form af lapninger af tøj, hvor et broderet motiv både har en praktisk funktion, men også en dekorativ; og det kan være billeder til at hænge på væggen. Hvor der ikke skal så meget til at male (højst et lærred, en pensel og noget maling), så kræver det lidt ekstra udstyr og viden, hvis man gerne vil brodere – og lidt mere tålmodighed. For hvordan fungerer det nu lige med det der Aida-stof? Hvilken type broderegarn er bedst? Hvilken nål skal bruges? Og hvordan fungerer vlieseline? Selvom der er lidt flere ting at have styr på, når man går i gang med at brodere, så er det ikke desto mindre hyggeligt og givende tidsfordriv. 

Hvorfor håndarbejde?

Undersøgelser viser, at håndarbejde i form at strik, maling og broderi kan have gavnende effekter, hvis man eksempelvis lider af stress, depression og angst. Det skyldes, at gentagelserne i håndarbejdet er med til at producere serotonin, som er et naturligt antidepressiv. Derudover kan følelsen af at gennemføre et projekt give et boost til ens selvtillidskonto og dermed opbygge ens selvværd! Så det er bare med at komme i gang med håndarbejdet.

admin