Træning i hjemmet med bumber plates

Træning i hjemmet med bumber plates

Skal du til at optimere din krop og har valgt at sætte fokus på styrketræning, men er tvivl om, hvilke omgivelser der passer dig bedst, så brug de trygge rammer. Det kan for mange være intimiderende at træde ind i et fitnesscenter, som nybegynder. Der er fyldt med mennesker i vidt forskellige fysiske stadier, og man kan hurtigt fare vild, i de mange styrketræningsmaskiner. Alternativet til det fælles fitnesscenter kan være at indrette dit eget træningsrum i hjemmet med Bumper plates og vægtstang. Her er den dømmende tilsidesat, og med en langvarig investering undgår du at skulle betale månedligt til fitnesscenteret. Med træning i hjemmet kan du opbygge dit eget fristed, som giver dig en betryggende tilværelse og på samme tid, holder du dig tæt forbundet med livets gang i boligen.

bumper plates

Find det rette udstyr

Når du skal træne hjemme, er det vigtigt at have udstyret i orden. Leder du efter det rigtige udstyr, er hovedspørgsmålet blot, hvilken del af kroppen, der skal styrkes. Træning og motion kan sagtens dyrkes uden det tunge udstyr, og her kan en træningsmåtte være en god investering, så underlaget forholder sig stabilt. Er du mere til styrketræning, skal du sikre dig, hvor meget plads du har at omgive dig på. Med Bumper plates og vægtstang har du mulighed for at udføre et bredt sæt af øvelser, som gavner det meste af kroppen. Dog skal du være opmærksom på, at denne type træning kræver mere plads. Hvis du leder efter træningsudstyr, som ikke kræver et stort åbent rum, er håndvægte måske det rette valg for dig. Ligeledes giver håndvægtene mulighed for en bred vifte af fleksible øvelser.

Få styr på sikkerheden inden du begynder

Når træningen er sat i gang, udstyret er fundet, er det vigtigt at sikre sig ikke at komme til skade. En del skader forekommer, da øvelserne bliver lavet forkert, og kroppen derved bliver overbelastet. Sørg for at studere, hvordan de forskellige øvelser skal udføres inden brug og undgå de mest almindelige fejl.

Når øvelserne er på plads, kan du let begynde træningen i sikkerhed. Det er dog vigtigt ikke at overanstrenge kroppen med for mange kilo, men i stedet starte lavt og derefter forsøge kilo vægten dag efter dag.

Vedligeholdelse og motivation

Med god og sikker træning er du godt på vej imod en sundere og stærkere krop. Gentagelser, kan være en god motivation til at skabe en rutinebaseret træning. Det kan være svært at opnå samme motivation, når ens træningsrum ligger tæt på sofaen, derfor kræver det en del viljestyrke. Du kan med fordel hjælpe dig selv ved at invitere en ligesindet ven med i træningen. På den måde kan i motivere hinanden. Eventuelt kan du lave et skema for din træning. Det giver et overblik over hverdagen og sætter hjernen i kontrol over, hvornår der er fri, og hvornår der er træning. 

I sidste ende kan din træning være med til at optimere mere end en sund og stærk krop. Med en sund krop åbner der sig et sundt sind. Sindet bliver mere vågent og aktivt ved at dyrke motion. Med træning i hjemmet kan du fleksibelt skifte mellem afslapning og træningen, og med fordel have gavn af den sunde livsstil begge steder. 

admin