Har du styr på alt inden for pelspleje til hund?

Har du styr på alt inden for pelspleje til hund?

Der følger en hel del arbejde med det at have hund. De fleste er klar over, at hunden skal luftes, fodres og aktiveres, men det er ikke alle, der tænker lige meget over pelsplejen. Dette er et rigtigt relevant område – især for dig, der skal ud og købe hund. Pelsplejen er nemlig en stor del af det at have hund, og det kan være ret tidskrævende, alt efter hvilken race du vælger. I denne artikel vil vi komme ind på vigtig pelspleje samt smart tilbehør til pelspleje til hunde.

Sådan ser pelsen ud på en sund hund

Pelsen fortæller meget om din hund, hvis du kigger godt efter. En sund hund skal gerne have en pæn, glat og velplejet pels. Er pelsen blevet mat og trist at se på, så kan det betyde, at din hund er i underskud af nogle vigtige vitaminer, eller at den fejler noget i nogle af organerne. Du kan derfor blot ved at kigge på hundens pels få en indikation på, hvis der skulle være noget galt.

Det er vigtigt, at du dagligt gennemgår pelsen løst, så du kan opdage, hvis der sidder flåter, hvis hunden har fået lopper eller hvis den er kommet til skade under pelsen – måske endda den har en lækker filtklump med små kviste eller tyggegummi, der sidder og niver mellem forbenene.

De langhårede hunde kræver naturligvis mere pelspleje end de korthårede hunde. De skal dog alle børstes, så de kan komme af med overflødigt under uld og især i fældningssæsonen, hvor de drysser rigtig meget med hår. Her kan du endda finde hele hårtotter fra de mere langhårede hunde. En langhåret hund bør børstes en til to gange om ugen. Derved undgår du, at der dannes filtrer, der nærmest bliver til dreadlocks, der vikler blade, kviste og andet fra naturen ind i sig. Disse filtrer kan nemlig sidde og nive og genere hunden, og så er de ikke særlig behagelige at ligge på. Den korthårede hund kan børstes efter behov.

sød lille hund

Af pelspleje til hund, er det mest basale udstyr:

  • Kam
  • Fældestrigle
  • Hundeshampoo
  • Hundebalsam

En kam er rigtig god at have til de langhårede hunde – til de korthårede vil den ingen effekt have, da den er beregnet til det lange, tynde hår. Der skal ikke være for store mellemrum mellem tænderne på kammen, da den i så fald vil kunne virke lidt som en rykkekam, der knækker håret.

Fældestriglen er genial. Den går ind og tager fat i den under uld, der gemmer sig helt inde ved huden, og som ellers kan være svær at komme til. Du vil derfor opleve, at hunden fælder mindre, når du bruger denne jævnligt, og pelsen vil blive tyndet mere ud, så den er pænere at se på, og om sommeren er det især skønt for de langhårede, at de kan komme af med noget af den tykke pels.

Hvis du skal bade hunden, så brug hundeshampoo, der er beregnet til pelspleje til hund – og det samme gælder ved hundebalsam, der giver skinnende pels og gør den nemmere at rede ud. Husk ikke at bade hunden for tit, da det udtørrer huden.

admin