Bliv bekendt med silikatmaling

Bliv bekendt med silikatmaling
binc

Hvis du ikke har hørt om silikatmaling, så kan du her blive klogere. Silikatmaling er nemlig et fornuftigt valg til, når du skal male både ydervægge uden på huset, men også indvendigt i kælderen.

Læs videre for at finde ud af, hvad denne særlige maling kan.

Hvilke overflader er bedst til denne maling?

Silikatmaling er bedst til facader og ydervægge. Malingen er utrolig holdbar og kan på samme tid lade muren ånde. Det er også årsagen til at mange vælger at bruge malingen på ydervæggene.

I forhold til materiale, så fungerer malingen bedst på overflader af mineralske materialer. Det er for eksempel gasbeton, beton, sandsten eller mursten. Alle materialer som hovedsageligt bruges til ydervægge alligevel. Det vigtige her er, at væggene naturligvis skal være rene og tørre, så binder malingen bedst til overfladen.

Det smarte med silikatmaling er også, at man kan male med malingen lige fra spanden. I nogle tilfælde vil malingen være blandet op med andre stoffer, for at blive blødere. Dog skal du være opmærksom på at blandingsforbeholdene er korrekte, for ellers mister malingen sin evne til at ånde og fungerer i stedet som en hinde på muren.

blandet maling

Kælderens foretrukne maling

Idet silikatmaling er så god til at ånde, gør det til et oplagt valg, når man skal male kælderen. Der kan hurtigt opstå meget fugtigt og kold luft i en kælder, og derfor er det også vigtigt, at muren kan ånde, så den ikke holder inde med fugt. Ligeledes er den også vandafvisende.

Derfor er det altså ikke ligegyldigt, hvilken maling du vælger til kælderen. Med silikatmalingen kan du også male væggene over flere gange, uden at det ændrer på malingens kvaliteter. Du kan læse mere om silikatmaling på https://www.maler-maling.dk/silikatmaling.

Miljøvenlig maling

Udover at malingen er god for indeklimaet, så er den også god for miljøet. Det er nemlig sådan, at malingen ikke indeholder nogen former for giftige stoffer eller gasser. Der er heller ikke tale om allergifremkaldende konseveringsmidler. Og så er den selvrensende, idet eventuel snavs bliver vasket væk af regnen. Det gør også, at malingen ikke lugter.

Ulemper du skal være opmærksomme på

Som med så meget andet, så kan der være ulemper ved silikatmaling. Det kræver at man har lidt håndelag, og at man ved hvad man laver. Desuden må man heller ikke male på tør maling, da det ikke vil give et særligt pænt resultat. Du kan risikere, at det ligefrem bliver ujævnt. Det er også vigtigt, at der jævnligt røres i spanden, for at sikre blandingsforholdene ikke ændrer sig. Malingen vil efterlade et mat udtryk, og overfladen er ikke vaskbar efterfølgende. Det er også derfor, at man hovedsageligt bruger den udenfor og i andre rum, hvor man ikke skal vaske væggen.

Til sidst det vigtigste. Malingen er meget basisk, hvilket kan ødelægge din hud, hvis den kommer i kontakt med den. Det betyder også, at alt andet omkring væggen skal dækkes grundigt af, så der ikke kommer misfarvninger.

admin