Derfor skal du vælge sandstone til terrassen

Derfor skal du vælge sandstone til terrassen

Hvis du er på udkig efter nye flotte sten til at skabe den perfekte terrasse, indkørsel eller gårdhave, bør du overveje at vælge sandstone, som med sit rå og naturlige udseende er det helt oplagte valg til både indendørs og udendørs brug. Sandstone består af sandkorn som gennem naturlige processer er presset sammen til sten under voldsomt tryk og varme. Denne proces giver sandstone et helt naturligt look med forskellige farver, nuancer og mønstre, der er unik for hver eneste sten og flise. Sandstone er det perfekte valg til udendørs brug, da stenene har en lang holdbarhed, der også er tilpasset de danske temperatursvingninger, hvilket betyder at sandstone sten kan være til glæde i mange årtier frem.   

Et flot og naturligt look 

Hvis man er boligejer med have og gerne vil have et helstøbt look, kan der kan være rigtig mange gode grunde til at få belagt både terrasse, indkørsel og gårdhave med den samme slags sten. Her er sandstone igen det oplagte valg, da man kan få stenene i mange forskellige farver såsom olive, antrazit og sort, hvis man gerne vil pynte sin bolig med en anden farve end beige. De ujævne riller i overfladen på sandstenene er naturligt skridsikre i al slags vådt vejr og er dermed også ideelle i regnfulde områder og ved poolområder. Sandstone er en af de mest naturlige sten på markedet, da man er sikret at de kommer lige direkte fra stenbruddet hjem til en selv. 

Den perfekte fremtidsinvestering  

Som sagt er sandstone – som navnet også antyder – en sandsten og kan helt naturligt holde sig i mange år frem, hvis man vedligeholder stenene godt. Selvom sandstone ikke er helt uopslideligt, som for eksempel granit er, er det alligevel en af de bedste investeringer, man kan foretage sig, da denne slags sandstone har god værdi for pengene i det lange løb. Man behøver derfor ikke at bruge en formue for at få belagt en ny indkørsel, hvilket ville være en helt anden historie, hvis man gerne ville bruge granit i stedet. Sandstone skæres normalvis også på mange forskellige måder til forskellig brug, så man kan bruge dem som mursten, trappesten, chaussesten og mange andre faconer, som for eksempel fliser til cirkelterrasser.  

God værdi for pengene 

Det behøver slet ikke at være en særlig dyr fornøjelse at få belagt en ny indkørsel, terrasse eller gårdhave. I forhold til andre natursten, såsom marmor og granit, er sandstone en relativ billig investering. Hvis man sætter lidt flere penge af, kan man sagtens få belagt en have med sandstone uden man skal punge meget ud. Med sit helt særprægede look, hvor hver eneste sten er unik med sine egne flotte farver og mønstre kan sandstone bruges til mange forskellige formål. Selvom tankerne ledes helt hen til mere solrige lokationer i det sydlige Italien og Spanien med sandstones udseende, behøver man end ikke at forlade Danmark for at opleve dem. Udover sandstones fine og rå udseende, har denne slags sten også mange praktiske egenskaber, da de sagtens kan holde til at blive en meget flot og holdbar indkørsel.  

admin