Hvis du dør, hvem passer så på dine børn?

Hvis du dør, hvem passer så på dine børn?

Hvem passer på dine børn, hvis de ikke er gamle nok til at passe på dig selv? Hvis hverken du eller din partner ikke er her længere – har du så aftaler på plads med, hvem der skal passe på dine børn? Både at skaffe tøj på kroppen, men også sørge for at deres opvækst bliver god og tryg. Heldigvis sker det meget sjældent, at vi dør før vores børn bliver myndige.

Vi læser hver dag i avisen om mennesker, der er døde i trafikuheld eller af sygdom alt for unge, og alligevel har de færreste af os taget bevidst stilling til, hvem der skal tage sig af vores børn, hvis vi dør.

Formalia kan komme på plads med juridisk hjælp

På https://fairjura.dk/boernetestamente/ kan du læse om løsningen på problemet. Med et børnetestamente kommer der styr på tingene.

Og det er en god ide at få en jurist ind over, når du nu alligevel har fået åbnet op for den ubehagelige tanke om, at du eventuelt ikke er her mere. Men det er en god ting at få styr på – særligt, hvis din familieform er sammensat af dine, mine og vores børn. Og det er en god ide at få lavet et testamente ved samme lejlighed. Så har du taget stilling til det hele.

Hvis I skulle dø, vil en offentlig instans, der hedder Familieretshuset, bestemme, hvem der skal tage sig af jeres børn i jeres sted. Og hvis I har udarbejdet et børnetestamente, vil Familieretshuset tage udgangspunkt i det.

Og selvom I har skrevet det hele ned sammen med en jurist, er det selvfølgelig en god ide at tage de familiemedlemmer eller venner i ed, som I gerne vil have til at passe børnene. De fleste vil selvfølgelig gerne hjælpe, men det er alligevel en god ide at sige.

Ro i sindet og styr på tingene

Med et børnetestamente på plads kan du ikke gøre mere. Nu kan du lukke døren ind til den ubehagelige tanke om døden med bevidstheden om, at du har bragt så meget på plads som du kan. Og ved at involvere en jurist i arbejdet, sikrer du dig samtidig, at alle formaliteter overholdes. Heldigvis er det med testamenter, som de fleste af os kun skal overveje sjældent, så det er en god ide at have en specialist med, der kan rådgive dig om det rigtige indhold.

Nyd samværet med dine børn

At få børn er en stor gave. Så nyd at være sammen med dine børn, mens du kan. Fra at du kæmper med at få din søvn, mens børnene er små, bliver de lige pludselig er de så store, at de får deres eget liv, og de vil blive mere uafhængige af dig. Og sådan skal det være. Hvis de blev ved med at være afhængige af dig ind i voksenalderen, ville der jo også være noget galt.

Men at få børn indebærer også et ansvar. Du skal gøre hvad du kan for at de får et godt liv – også selvom du ikke selv er der til at følge deres opvækst helt til dørs. Her hjælper et børnetestamente.

admin