Ta’ i frivillig praktik i udlandet – og få både erfaringer og oplevelser for livet! 

Ta’ i frivillig praktik i udlandet – og få både erfaringer og oplevelser for livet! 

Hvis du drømmer om både erfaringer og oplevelser for livet, som kan være med til at definere både din fremtid og dine karrieremæssige valg og muligheder, bør du rejse med www.trymedics.dk/ og være frivillig i udlandet. Med et praktikophold i udlandet får du både lov til at møde nye kulturer, andre måder at gøre tingene på, og du vil opleve at din tilstedeværelse og hjælp gavner lokalsamfundet. 

Hvilken type praktik i udlandet er der tale om? 

Når du vælger denne form for frivillig praktik i udlandet, er der tale om et praktikophold, hvor du arbejder indenfor det sundhedsfaglige område. Det kan eksempelvis være på et hospital eller på en sundhedsklinik, 

Hvorfor skal jeg vælge en frivillig praktik i udlandet indenfor sundhedsområdet? 

Der er mange gode grunde til at vælge denne form for praktikophold. Når du vælger at være frivillig på eksempelvis et hospital, kan du blandt andet få et indgående kendskab til sundhedssystemet indefra, og du kan på den måde få afklaret, hvorvidt du drømmer om at gøre karriere indenfor sundhedsfeltet.  

Du behøver nemlig ikke være under en relevant uddannelse for at være frivillig i uddannet. Du kan også bruge dit sabbatår på at gøre en forskel på et hospital. Hvert år rejser mange præ-studerende afsted for både at få oplevelser, erfaringer, minder og en afklaring på, hvorvidt de ønsker en karriere indenfor det sundhedsfaglige. Det kan eksempelvis være som læge, sygeplejerske eller øvrig sundheds- omsorgspersonale.  

Derudover kan det at have været frivillig i udlandet være gode points at have på en kvote 2 ansøgning. På en kvote 2 ansøgninger lægges der nemlig vægt på blandt andet praktiske erfaringer, engagement og motivation for at blive optaget på uddannelsen samt frivilligt arbejde og ophold i udlandet. Dermed kan dette praktikophold i udlandet også være det, der baner vejen frem for dig og en kvote 2 ansøgning! 

Der kan dermed få mange glæder af en udenlandsk praktik som præ-studerende! 

Kan man også være frivillig i udlandet, selvom man er under uddannelse?  

På både lægefaglige uddannelser og sygeplejerskestudiet er der obligatoriske praktiker i løbet af forløbet. Disse kommer man i for at få praktisk erfaring, som man ikke kan få ved at læse i bøgerne. Her prøver man kræfter med ægte problemstillinger. Som led i din sundhedsfaglige uddannelse, kan du dermed også vælge at være frivillig i udlandet.  

Selvom du vælger at være i praktik i Danmark, er det fortsat også ulønnet, og du går dermed ikke glip af en vigtig indtjening, blot fordi du vælger at være frivillig i udlandet. 

På de forskellige uddannelsesinstitutioner i Danmark er der forskellige perioder for, hvornår man kan søge om et praktikophold i udlandet. Du bør derfor undersøge, hvornår du har muligheden og på hvilke semestre, dette kan lade sig gøre.  

Sørg gerne for at gøre dette i god tid, således du ikke misser chancen. Du kan allerede sende din ansøgning afsted i dag og gøre drømmen til virkelighed! 

admin