De hyppigst stillede spørgsmål om momssats i UK

binc

Efter Storbritannien forlod EU den 1. januar 2021, er der mange spørgsmål angående hvilke indflydelse, det kommer til at have på privatpersonen.  

For privatpersonen vil den største indflydelse være i forbindelse med nethandel, hvorfor det er her fokus kommer til at være i forbindelse med besvarelsen af disse spørgsmål. 

Hvis du går rundt med et spørgsmål eller to om denne forandring, så kan ud måske få svar på dem her, hvor vi gennemgår de spørgsmål, der oftest bliver stillet angående nethandel med England og den eventuelle momssats i UK.  

Hvornår skal jeg betale moms? 

Moms er en af de ting, som vi alle er klar over, at vi betaler, men hvor mange ved i virkeligheden, hvornår vi betaler den. 

I Danmark er det allerede regnet ind i prisen, hvorfor det ikke er nødvendigt at tænke over, men det bliver det måske, hvis du handler over nettet via engelske websites.  

Reglen er, at hvis du køber varer for mere end 80 kr., skal du altid betale moms af både varens pris og den fragt, der tillægges prisen. Hvis der yderligere kommer told på din vare, skal du også betale moms af denne, hvorfor det pludselig kan blive en dyr fornøjelse. 

Hvad er momssatsen i UK? 

En ting er, hvornår momsen skal betales, en anden er, hvor meget skal der betales i moms. Momssats UK er den samme som i Danmark.  

Den danske moms udgør 25%, hvorfor du altså ikke kan regne med en fast momssats i UK. Den afhænger nemlig af prisen, fragten og eventuelt tolden på varen. 

Måden, du kan beregne varens moms på, er ved at tage 25% af den samlede pris for varen inklusive fragt og told, hvorefter du lægger denne pris oveni det hele tal. 

Det er lidt et regnestykke, men hvis du ofte benytter dig af varer fra engelske webshops, så kommer du hurtigt ind i matematikken.  

Hvornår skal jeg betale told? 

I og med momsen er afhængig af tolden, så er det også relevant at vide, hvornår denne skal betales. Dette er en smule mere kompliceret, da det afhænger af flere faktorer: prisen og oprindelsesstedet for varen. 

Hvis du køber en vare for mere end 1150 kr., så skal du nemlig betale told for varen, men kun hvis dens oprindelsessted ikke er i England.  

Hvis varen er produceret og solgt i England, slipper du med varens pris, fragt og moms, men hvis varen er produceret i for eksempel Kina, og blot bliver solgt i England, skal du også betale told. 

Hvis varen eller varerne koster mindre end 1150 kr., slipper du for at betale told, medmindre du køber spiritus, vin, øl, tobaksvarer, parfume eller eau de toilette.  

Hvor meget du skal betale i told, afhænger af den vare, som du køber, hvorfor det yderligere gør det besværligt at regne med momssatsen i UK. Du kan med fordel benytte dig af en toldberegner, hvis du ønsker den præcise pris. 

admin