Indretning af køkken på praktisk vis

Indretning af køkken på praktisk vis

Indretning af køkken er enormt vigtigt, fordi du tilbringer meget tid i køkkenet hver eneste dag. Det er typisk også meget rart at have en praktisk indretning af køkkenet, så du nemt og hurtigt kan få fat i det rigtige udstyr under madlavningen.

Det skal dog også være hyggeligt og personligt i køkkenet, så du nyder at tilbringe din tid der. Få et par gode fifs til den bedste indretning af køkken her.

Hvad skal du have fokus på?

Ved indretning af køkken er det vigtigt at have fokus på, hvordan køkkenet kan indrettes, så det er praktisk anvendeligt og i tråd med, hvordan I bruger køkkenet til daglig. Indretningen skal med andre ord kunne fungere godt til dagligt.

Mange har primært fokus på, hvilke materialer der skal bruges, hvilke farver der skal dominere, og hvilken stil der skal præge køkkenet. Men det er altså vigtigt først og fremmest at have fokus på den praktiske del. Det æstetiske kan komme i anden række.

Vasken, komfuret og køkkenbordet udgør de tre vigtigste arbejdspladser i køkkener, og disse tre pladser kan med fordel placeres i nærhed af hinanden. Det kan være i enten én sammenhængende bordplade eller ved at lave en parallelopstilling. Der skal desuden være rigeligt med plads til at sætte udstyr, skåle og skærebrætter fra dig, uden at de fylder og optager plads.

Opvaskemaskine bør desuden placeres til på vasken og skraldespanden, så det er let at tømme tallerkenen for rester, skylle den af og sætte den i opvaskemaskinen.

Sørg også for at køkkenbordet har en god højde, så det er behageligt for dig at stå op og lave mad.

Stilen i din indretning af køkken

Der er et væld af forskellige stilarter, når du skal indrette dit køkken. Og det er i høj grad en smagssag, hvad der fungerer bedst for dig. Du bør dog holde en vis linje i din generelle boligindretning, så hvis resten af huset er minimalistisk indrettet, bør det minimalistiske gå igen i køkkenet. Har du en mere romantisk og livlig stil, kan et landkøkken være optimalt for dig.

Kan du godt lide det rå udtryk med rene linjer og kølige farver, vil det industrielle køkkenlook være et oplagt valg for dig.

Er du vild med farver, og bærer din øvrige indretning præg af en masse farvevalg, så fyr også op for farverne i dit køkken.

Undersøg grundigt på forhånd

Det er en rigtigt god idé at gøre dit benarbejde godt og grundigt på forhånd. Lad være med at stresse med indretning af køkken, men tag dig stedet rigtigt god tid til at overveje materialer og opbygning, inden du tager et valg.

Indhent tilbud fra minimum 3 forskellige leverandører, så du får de bedste materialer til den laveste pris. Sørg også for at læse rigeligt med boligmagasiner for at få masser af inspiration. Følg også diverse køkkenfirmaer og indretningshajer på Instagram, så du får rigeligt med inspiration til kreative løsninger og smukke detaljer i dit nye køkken.

admin