Kom i sygeplejerske praktik i et land hvor det gælder

Kom i sygeplejerske praktik i et land hvor det gælder

Der er flere og flere sygeplejestuderende, som vælger at tage i praktik i udlandet. Der er mange fordele ved at tage et praktikforløb i udlandet. Først og fremmest så får du en masse gode oplevelser med nogle nye mennesker som du andre vil glemme. Derudover så får du et punkt på dit CV. som skiller sig ud, og som en fremtidige arbejdsgiver vil lægge mærke til. Den vigtigste ting, som er særligt ved et praktikforløb i udlandet er, at man kan komme i praktik i et land, hvor man virkelig kan gøre en forskel. Det kunne for eksempel være Uganda eller Zanzibar. Her kommer du til at arbejde med nogle mennesker, som for alvor har brug for hjælp.  

Gør en forskel i din praktik 

Sygeplejerske praktik kan være andet end at tage blodprøver og være på et dansk hospital. Hvis man vil, så kan man få en mere spændende, lærerig og oplevelsesrig oplevelse med sin praktik, hvis man vælger at tage praktikken i udlandet. Hvis man er i sygeplejerske praktik i et land som Uganda, så lærer man noget andet end man gør på et hospital i Danmark. Folkene i disse lande har brug for en anden form for hjælp, end en borger i Danmark typisk har. Derfor kan du også udvikle et bredere kompetencefelt, som man kan benytte sig af i, når man kommer hjem til Danmark.  

Du kan med andre ord få lov til at gøre en rigtig stor forskel, hvis du vælger at hjælpe borgerne i Zanzibar eller Uganda i din praktik. Hvis du er interesseret, så kan du læse mere om praktikforløb i udlandet på trymedics.dk. Her kan du også læse om oplevelser fra andre sygeplejestuderende, som har været i praktik i disse lande.  

Hvad koster det at være i sygeplejerske praktik i udlandet?  

Hvis du vælger at tage et praktikforløb i udlandet så er det ikke gratis, ligesom det er i Danmark. Et praktikforløb koster i omegnen af 21.000 kroner for et forløb i Uganda. Denne pris inkluderer alt fra hospitalspersonale, der vil fungere som dine mentorer og lærere, mad, husly, transport og mange andre ting. Forløbet er som udgangspunkt 4 uger langt, men du kan vælge at tilkøbe uger, hvis du har lyst til det. Prisen for at tilkøbe en uge ekstra er 5000 kroner, og vil også inkludere alt fra mad og transport til husly og mentorer. Selvom prisen er høj, så er det en lille pris for et minde du vil have hele livet, samt nogle kompetencer som du ikke kan få i nogle steder i Danmark. Hvis du alligevel har planlagt, at du skal ud og rejse i fremtiden, så kan du med fordel kombinere denne rejse med et praktikforløb i Uganda eller Zanzibar!  

Så får du også mulighed for at hjælpe i et af verdens brændpunkter, og kan gøre en forskel, hvor det for alvor kan mærkes. Derudover kan du pynte dit CV. med en særlig oplevelse, som ikke mange andre sygeplejersker vil kunne prale med! 

admin