Hvorfor du skal fodre med kornfri hundefoder

Hvorfor du skal fodre med kornfri hundefoder

Er du en af dem, der er begyndt at tænke mere over, hvad du fylder på din hund, så har du garanteret også læst, at du skal købe kornfri hundefoder. Her på siden har vi netop frigivet en artikel om, hvorfor du bør fodre med Hike kornfri hundemad, fordi det er sundere. Det er til gengæld ikke sikkert, at du har læst ret meget om hvorfor, andet end at det er mere naturligt. Men er det nu også det? Har der ikke altid været korn i det hundefoder vi køber?

Hundefoder før og nu

Det korte svar er jo, det har der faktisk næsten altid været. Lige siden hunden blev tæmmet for over 20.000 år siden, har den levet af rester. Vi begyndte først at producere hundemad kommercielt for lidt over 150 år siden og dengang var det i den grad rester, der blev puttet i foderet. Faktisk var det i starten en måde at skaffe sig af med ubrugelige biprodukter fra vores egen produktion, eller endda kød, der var gået i forrådnelse.

Selv om der i dag er kommet restriktioner på, hvor man må bruge og regler for hvordan hundefoder skal sammensættes, så er det stadig langt hen ad vejen det samme, der sker i dag. Almindeligt hundefoder er lavet af restprodukter fra kødproduktionen og billige fyldprodukter, deriblandt korn. Ernæringsmæssigt ligger korn helt i bunden for, hvad din hund har behov for, men jo mere korn, jo billigere foder.

Heldigvis er der i dag flere og flere producenter, der er begyndt at lave hundefoder til dem, der er villige til at betale lidt mere for et foder med en større andel af kød og sunde, næringsfyldte grøntsager, som absolut er gode og naturlige for hunden. Her er det blot vigtigt at du er opmærksom på, at kornfri ikke er en garanti for et større kødindhold. Mange mærker skifter blot kornet ud med eksempelvis kartoffel eller ærter.

Er korn skadeligt for hunden?

De fleste hunde kan sagtens tåle at spise lidt kornprodukter. Her handler det udelukkende om, at korn har en ekstremt ringe ernæringsmæssig værdi, og du faktisk bare fylder skrammel i din hund, som kommer ud igen den anden vej. En smule korn skader sjældent, men vender du posen om og læser indholdsfortegnelsen, så skulle der helst være mere kød og lidt grønt, og meget lidt korn. Sådan forholder det sig desværre ikke på andet end højkvalitetsfoder.

Samtidig er vi begyndt at se flere og flere hunde, som faktisk regerer negativt på korn, og specielt på hvede, som er det vi oftest bruger. Mange hunde reagerer i mindre grad og en håndfuld i stor grad. Overfølsomhed og allergi overfor kornprodukter medfører en masse problemer, som desværre af mange bare anses som almindeligt, specielt hvis reaktionen ikke er meget voldsom.

Overfølsomhed overfor korn medfører ofte typiske reaktioner som ondt i maven, dårlig afføring, kløe og hudproblemer. Heldigvis kan mange af den slags reaktioner kommes til livs med et nyt, bedre foder uden fyld af korn, farvestoffer og andre tilsætningsstoffer.

admin