Har man sagt seng må man også sige topmadras

Har man sagt seng må man også sige topmadras

Er du en af dem, der forkæler sig selv med en ny seng i julegave, kan du lige så godt sætte penge af til også at købe en topmadras. En ny seng med en gammel topmadras er nemlig næsten lige så ubrugeligt som at købe et nyt hus, men stadig insistere på præcis samme indretning. Indretningen gik måske an til det gamle hus, men ser helt forkert ud i det nye. 

Den skal gå godt i spænd med din nye seng, og skal gøre, at sengen tilpasses endnu mere til lige præcis dine behov. Den skal så at sige fungere som prikken over i’et og gøre, at du får den optimale søvn ud af din nye seng. 

Køb din nye topmadras hos SengeSpecialisten 

Det er altid en god idé at købe topmadrassen samme sted som sengen – blandt andet fordi hverken seng eller topmadras er noget, du lige slæber med hen i næste butik for at prøve de to sammen. Et af de bedste steder at købe begge dele er hos SengeSpecialisten – dem kan du læse meget mere om her: https://www.sengespecialisten.dk/madrasser/topmadrasser

Det er nemlig yderst vigtigt at få den rette vejledning. Både vejledning til at købe seng, men i særdeleshed også vejledning i, hvilken topmadras der supplerer din seng godt. Den rette vejledning vil hjælpe med at klarlægge dine præcise behov, sovevaner og hvilken type madras der bedst støtter din krop og sovestilling.  

Dette gælder i øvrigt også, hvis du kun skal skifte topmadras. Der er vejledning i, om du skal have præcis samme type, eller om det er på tide med en ny, også en god idé. 

Hvorfor skal jeg overhovedet have en topmadras? 

En seng er en rigeligt stor udgift i sig selv, så man kan måske spørge sig selv, hvorfor den overhovedet er nødvendig. Og svaret er ret simpelt – det er de, netop fordi en seng er så dyr. Derfor vil man også gerne have det optimale ud af den, og især gerne passe på den. Og en topmadras gør netop dette. 

Den giver et ekstra lag af luksus til sengen, og hjælper med at forbedre sovekomforten. Desuden gør den også, at vægten fra din krop fordeles bedre i sengen. Dette betyder både, at du ligger bedre, men også at du slider mindre på sengen, så den ikke skal udskiftes så hurtigt. 

Vedligeholdelse af topmadrassen 

Hvis du vil sørge for at passe ekstra godt på den, er der en række ting du kan gøre. For det første kan det anbefales at du køber en helt tredje madras – nemlig en tynd rullemadras, som du kan lægge øverst. Den suger sved og kan lettere vaskes end en topmadras. Nogle har dog aftageligt betræk, som kan tages af og vaskes ved behov. Og ellers kan du lufte og støvsuge din madras, for at slippe af med det værste støv. Uanset hvor meget du gør for at passe på den anbefales det dog, at den udskiftes cirka hvert andet år. 

admin